Pyörähdys Lahdessa, 26.-27.8.2019

Maanantai 26.8.

Kokeilin tuollaista selvää elämää tuossa kolmisen viikkoa kesäloman ja muun kesäisen rehaamisen jäljiltä ja sehän tekikin yllättävän hyvää! Lauantaina rupesi sitten kuitenkin kyllästyttämään ja olen nyt ollut siitä asti päissään. Nyt on maanantai ja vähän puolenpäivän jälkeen olen istumassa bussissa matkalla Lahteen jostakin syystä.

Oon näköjään hukannut luottokorttini yökerhoon eilen, mutta en antanut sen haitata menoa, vaan nostin pikavipin ja näin vaan mennään taas. Kaupasta tuli mukaan kolme Sandelsia ja tommonen piirakka.


Nukahdin toviksi bussiin ja kätevästi oltiinkin melkein perillä, kun avasin silmäni. Bönthöö bönthöö -ukko Teemu tuli oikein asemalle vastaan kaljojen kanssa. Tommoset kuvassa näkyvät oluet kyseessä:


Olis pitänyt kyllä juoda noi heti, koska oli tarkotus antaa jotain arvostelunpoikasta, mutta join noi sit kuitenkin vasta illalla, kun olin jo niin muusseissa, että sössötin noista vaan jotain täysin sekavaa. Menimme siis kuitenkin tässä vaiheessa Tirraan.

Teemu pisti mulle Tirrassa tommosen maistelupömpelin. Melko isot annoskoot tommoseks maisteluhommeliks, mutta sehän nyt on vaan positiivista. Tässä oli vasemmalta oikeelle Tujun Sumurai NEPA, Tujun pilssi, joku raparperihomma ja sit vielä Tujulta tommonen Vermont ravit muistaakseni. Teemu on kehunu noita Tujun bissejä maasta taivaisiin, eikä näemmä suotta. Itellä nyt vasta ensikosketus näihin hommiin. Tai Konttorissa kahvilla käydessäni huomasin jotain Tujun bissejä olleen, mutta edgen takia meni sivu suun.



En ollut aluksi varma, kuinka innoissaan olin tosta Vermontista, mutta kun pääsi makuun, niin se tyhjenikin ensimmäisenä. Huuhtelin välissä suun pilssillä, erittäin hyvää. Toi Sumurai oli maukasta kanssa, taisin lopulta juoda 3 tai 4 tommosta tän parin päivän reissun aikana. Raparperijuomasta en oo muistanut kirjottaa näköjään mitään, mutta tommonen souri oisko ollu? Miedompi, joku 3,5% vissiin oli se.




Sen lisäks, että tuli oltua vallan selvinpäin tossa toi hetki, niin en oo juonu kesällä oikein mitään järkeviä bissejä muutenkaan, lähinnä jotain hanabulkkia tai Pirkan sinistä. Pitää varmaan skarpata asian suhteen tossa syksyllä, ohan tää hienoa hommaa. Ainiin, Tirrassahan oli kahvikin helvetin hyvää, jotain näille vartavasten tehtyä sumppia.

Tuli juotua noi juomat ja lähettiin käveleen tänne johki Puu-Paavolaan näitten poikien johki bönthön tekemis kerhohuoneelle. Tääl meiät otti vastaan tommonen Samuli-niminen partaukko, joka pisti heti paria erilaista bisseä lasiin. Toinen oli tommonen reippaamman makunen kesäjuoma, toinen joku maitohappobakteerisa, jos se on edes oikea sana. Tässä vaiheessa taidettiin kans korkata Teemun suunnittelema semmonen Paljassaari pyllyetikettinen bönthö, joka oli pirun hyvää myös. Sössötettiin ja someteltiin aikamme täällä ja lähdettiin jossain vaiheessa satamaa kohti Teerenpelin ravintolalaivaan. Hemmetin lämmin keli sattu tälleen vielä elokuun loppuun, tais olla ihan hellettä.





Mää oon ite käynyt viimeks Lahdessa vissiin joskus teini-ikäsenä, mutta Teemu on kyllä helvetin hyvä matkaopas! Tää Teerenpelin paattikin on kovin viihtysä mesta. Tuli otettua alkuun ainakin pilssi ja sit tollanen Wood gini. Tänne tuli sit lisäks seuraamme istumaan Tampere-kaverini Louna, joka sattu oleen Lahdessa koiravahtina, Ekholmin Juha, vanhempi tuttu punkjutuista ja sit joku tyyppi kenen nimen unohdin, paitsi nyt tiedän, että se oli Jukka.

Oon näköjään koittanut pitää jotain muistiinpanoja, mutta se on jotenkin hankalaa, kun on enemmän porukkaa pöydässä ja oon lähinnä kirjotellut vaan samoja asioita aina uudestaan jotain viis kertaa, joten näistä ei oo juurikaan hyötyä. Teerenpelin IPA ilmeisesti maistunut ja niitä on tullut sitten nautittua useempi.



Taidettiin viihtyä tuolla laivalla useampi tunti. Lähtiessä tuli sit korkattua ne Teemun asemalle tuomat oluet ja vissiin juotua ne jossain penkillä tossa Teerenpelin edessä, McGruff The Crime Dogia kuunnellen. Olin tosi, tosi humalassa.

Kuulemma tän jälkeen oltiin vielä käyty uudestaan Tirrassa koko porukalla, mut oma seuraava muistikuvani on vasta Lounan kanssa Ten Dollars Saloon -nimisen karaokebaarin ovella, jossa piti skarpata, kun poke ei meinannut päästää sisään. Oli kuitenkin ystävällinen mies ja pienen skarppaamisen jälkeen päästi kuitenkin toisella yrittämällä. Kivuliaan hyvin muistan kuitenkin vetäneeni Johnny Cashin Ring Of Firea aivan saatanan huonosti. Hävetti jopa ton humalatilan läpi. Shotteja meni sitten koneeseen jokunen.



Jossakin taksimatkan päässä Lahden keskustasta, jonkin hienostoalueen pihoilla Koffi kädessä pyörien tuli sitten vietettyä loppuyö. Jostain sumuisen lammikon vierestä löytyi mukava aurinkotuoli ja siinä tuli sitten ihmeteltyä kun aurinko nousi.





Tiistai 27.8.

Tämä päivä lähti käyntiin rauhallisemmissa merkeissä. Joskus päivällä tuli lähdettyä johonkin Hollolan puolelle laiturille syömään Kotipizza, join siinä pari tölkkiä Koffia palanpainikkeeksi ja uimassakin tuli käytyä. Vesi oli sen verran kylmää, että pelotti, saako esim. sydänkohtauksen.

Olin ostanut kahdeksaksi bussilipun takaisin Tampereelle ja päätin mennä odottelemaan bussin lähtöä vielä Tirraan viiden maissa.

Tirrassa on tiistaisin tommoset kekkerit kuin tasarahatiistait, jolloin kaikki noi hyvät hanat irtoaa kuudella eurolla. Starttasin hommat terassilla, helpolla ja hyvällä Sumurailla taas. Edelleen maistui, olosta huolimatta! Koitin juoda vähän rauhallisemmin, tosin samalla yrittäen tehdä jonkinlaista röökinvetämisen maailmanennätystä.

Seuraavaksi päätin ottaa tasarahapäivästä maksimaalisen hyödyn irti ja tilasin 8% High & Mighty DIPAn, jonka listahinta olisi normaalisti 9 euroa. Muistelin, että olisin tämmöisen juonut joskus aiemmin, mutta tää oli väriltään vaaleampi ja muutenkin kevyempi juotava, kuin mitä aattelin, joten oon sekoittanut varmaan johonkin toiseen. Erittäin hyvää, parempaa kuin aattelin ja tuntui purevan krapulaankin.



Terassille alkoi valumaan muutakin porukkaa ja sain vähän juttuseuraa. Mietin, että olipa tutun näköistä porukkaa, mutta oltiin siis kuulemma just eilen istuttu samassa baarissa ja juteltu. On kyllä alkanut nolottamaan tää muistin takkuilu viimeaikoina. Mutta mukavaa sakkia ja joku tarjosi kaljankin, mikä oli myös mukavaa. Otin taas Sumurain.

Sitten tuli vielä maistettua Olarin Panimon semmonen räppibisse, olikohan tääkin IPA ja vielä joku yks bisse ja tässähän rupes viihtymään jo niin hyvin, että lopulta tulikin jo kiire ehtiä bussiin!

Vaikka näistä sekavista muistiinpanoista ja sekavista meiningeistä se ei nyt välttämättä niin hyvin välittynytkään, niin ylitti kyllä odotukset tämä Lahden matka. Kesän parhaita reissuja. Pitääkin ruveta jatkossa piipahtelemaan useamminkin näillä seuduilla! Kiitos ja anteeks kaikille!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Arkistojen aarteita #1: Punk Rock Holiday 2013 -Osa 1

Hämeenlinna Loco kalja (joka ei ole kalja) taste test Bönthöö Bönthöö ukon kans 4.5.2019

Ensimmäinen kesäpäivä Rillingissä