Seitan wings, eka ja toka kokeilu

Se on helatorstai nyt. Joka vuosi se tulee ja kellään ei tunnu olevan hajuakaan, mitä se tarkoittaa. Varsinkaan itselläni. Spoiler alert: aion nyt googlettaa, mitä se meinaa. Helatorstai on näköjään vuotuinen kristillinen juhla, jota vietetään neljäntenäkymmenentenä päivänä pääsiäisestä Jeesuksen taivaanastumisen muistoksi. Astumisen, tirsk! Mene ja tiedä, koko stoori kyllä putoaa kategoriaan "paskapuhetta, mutta uskon, koska saa luvan kanssa ryypätä keskiviikkona".

Mutta mikä on tämän blogipäivityksen pointti, saatat kysyä nyt itseltäsi. No siis, tämän päivityksen pointti on se, että tänään saa ensimmäistä päivää Rillingistä tommosia Vegemin seitanwingsejä ja tulin syömään semmosia ja sitten kertomaan siitä kaikille. Että jos tämmönen narsistinen paska ei oo just sun juttus, niin kannattaa vaihtaa maisemaa.

Tässä on kyllä nyt vyöllä tälle viikolle yks Ihkureissu ja yks Dorkareissu, joten aattelin, että hoidan tän reissun alkoholittomasti. Menin kuitenkin terassin aukeamista odotellessa kuuntelemaan punk-musiikkia, joka saa aina ryyppäämishampaan kolottamaan ja kun Rillingin Instagramissa vielä mainostettiin jotain tommosta Baileys-kahvi vitun systeemiä, niin oli selvä, että semmonen olisi saatava. Ja kun tälle tielle oli lähdetty, niin miksi ei tilaisi puolta litraa keskiolutta vielä kylkeen. YOLO ja tälleen. Oon ensimmäinen asiakas Rillingissä, taktisesti just kun luukut nousee ylös. Täällä on kyllä muutama muukin innokas jo heti kahdelta.



Baileys-kahvi ei oo mitään paskaa, mutta ei tää mitään Irish coffeeta oo. Pitää ehkä tilata semmonen vielä kohta. Joku muija mun takana jonossa tilas muuten kans tommosen Baileysin ja kysy, onko se sitä vegaanista versioo. On kuulemma. Johtuiskohan siitä tää snadi vetisyys, en oo tykänny tosta vegaanisesta yhtä paljon kuin "oikeesta" tavarasta, se tietty kermaisuus puuttuu, mutta stop animal cruelty tottakai!

Joutuu odottaan yhtä kaveria tässä vielä, niin ei voi tilata safkaa ihan heti. Sohon/Rillingin Kari tulee istuun tohon ja testaan ite ekana noita niitten wingsejä. Hyvän, josko snadisti sotkusen näköstä puuhaa. Kari kertoo jotain juttuja tästä annoksesta, eli saadaan tähänkin kirjotukseen pari asiaa, jotka on täyttä faktaa, eikä pelkkää alkoholistin kokemaa paskapuhetta.

Annos on kuulemma vegaaninen. Tos on tommonen "homejuustodippi" eli vomejuustodippi, joka on tehty jostain Cheezlyn systeemeistä. Sit toi peruskastike on kans tääl tehtyä. Tossa soossissa on tommosta ööööö Gochujang-nimistä töhnää, en tiiä onko se joku mausteen nimi vai tuotemerkki. Nyt en googleta, ei jaksa.



Vähän tämmönen keskinkertainen keli täällä. Aurinko onneks paistaa, mutta vähän vilposaa silti, kun tuulee. Röökiä menee ihan helvetisti. Mää en lähe kovin mielelläni tämmöseen "nuoriso on pilalla" -loanheittoon, mutta jos nää tutkimukset pitää paikkansa, että nuoret ei nykyään enää polta, eikä röökaaminen oo niiden mielestä cool, niin voin olla ensimmäinen, joka nostaa kätensä ylös, kun vaaditaan pakolliset abortit kaikille. Menkää itseenne, nuoret!

Kaverini Louna saapuu paikalle ja päästään tilaileen systeemit. Otan nyt sen Irish coffeen ja bönthön ja ne siivet ja bataattiranut. Wingsejä, tai "viipiä", niinkuin niitä täällä kutsutaan, saa kahdessa koossa, isona tai pienenä annoksena. Otan pienen. Vähän kiinnostaa, että riittääkö se. Louna ottaa saman tsetin.


Irish coffee oli hyvää. Niin hyvää, että jäi muistiinpanojen kirjoittaminen kesken. Muistan, että olin ylpeä Lounasta, joka jaksoi syödä koko valtavan boksillisen bataattia siipien lisäksi. Ite krapuloissani jaksoin närppiä vain muutaman. Olimme yhtä mieltä siitä, että pienemmät viivet oli parempia, jotkut isoimmat mörskäleet ehkä vähän vetisiä. Annoksen yllättäjä oli kuitenkin selleri. En oo tommosia terveellisen näkösiä paskapötkyleitä syönyt sitten lapsuuden. Olin ekalla purasulla, että onpa kuvottavaa, mutta noihin iski nopeesti himo!



En tiedä, johtuiko sitten selleristä vai mistä, mutta tästä alkoi aivan armoton sekoilu ja illan aikana kierrettiin muunmuassa kolme eri karaokebaaria, joissa settilistalla oli ainakin pari biisiä Jari Sillanpäätä, yks Ukkometso, Kirkaa ja ehkä ainakin Keltainen Toukokuu duettona. Ryyppääminen keskeytyi ainoastaan välillisesti, kun kämpille pamahti aamulla joku ukko kattomaan jotain vitun ilmanvaihtojuttuja.

-----------------------

5.6.2019. Noniin. Tää ryyppääminen ja sekoilu on jatkunut tässä nyt vielä viikon lisää putkeen. Päätin kirjoittaa tän blogijutun nyt loppuun ja tulin varmuuden vuoksi kokeilemaan nää wingsit vielä muistin virkistämiseksi uudestaan. Tällä kertaa mukana on Hännisen Jussi, eli tietenkin Häsperi. Jokainen tän blogin lukija luultavasti tietää tän ukon. Tänään on Generalsin musavideon kuvaukset pyykkipuistossa ja Häsperi esittelee asuvalintaansa, johon kuuluu paskainen, käsin piirretty T-paita ja semisti spermaisen näköiset kotihousut. Tyylikäs ukko.

Tilataan siis nää wingsit taas, tällä kertaa ilman lisukkeita ja pieni koko. Näähän oli nyt vielä parempia kuin muistin ja homma toimii! Toi pieni annos on todella passelin kokoinen ja 5,50€ hintaan saa hyvää valuee. Try it out! Hänninen tiivistää arvostelunsa kahden sanan kimiräikkös-sitaattiin: "It's OK!".

Ja sellanen siipireissu. Suosittelen kokeileen noita ja tämmöstä 1,5 viikon ryyppäämistä kaikille, jotka haluaa pysyä asioista kärryllä!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Arkistojen aarteita #1: Punk Rock Holiday 2013 -Osa 1

Hämeenlinna Loco kalja (joka ei ole kalja) taste test Bönthöö Bönthöö ukon kans 4.5.2019

Ensimmäinen kesäpäivä Rillingissä