18.11.2018 Diskelmän uuden LP:n nauhoitukset

Pete tässä taas moi! Joku saattaa muistaa minut Peten Aikuisblogista tai jopa joistain vanhemmista blogeista, joiden nimiä en enää itse kyllä muista. Elämä on heitellyt ja enää ei ole rahaa Aikuisblogin megabudjettiin, joten tässä on teille nyt tällainen Uusi, Vielä Suuntaansa Hakeva, Mutta Käppäisempi Blogi, eli P.U.V.S.H.M.K.B lyhennettynä. Tulen luultavasti kirjoittamaan pääasiassa juttuja ryyppäämisestä. Tämä ensimmäinen juttu kertoo vuosisadan musiikkitapahtumasta, eli Diskelmän 5 vuotta odotetun uuden LP:n nauhoituksista.

18.11. Heräilin kymmenen aikaan kahden tunnin unilta, intoa puhkuen. Muistelin, että muutamaa tuntia aiemmin olisi puhuttu jotain, että tänään mentäisiin mölisemään jotakin Diskelmän tulevan levyn nauhoituksiin. Ja näin on. Ehdin käydä suihkussa ja lähden kohti Pizzeria Lucaa, jossa kaikki jo ovatkin. Matkalla Hämeenkadulla jonkin kapakan ulkokaiuttimista soi Vanha Holvikirkko -biisi, joka nostaa fiiliksiä vielä entisestään. "Tuo poika toiveissaan, kuulee laulavan kuoron ja soinnut, jotka taivaankaareen asti nousta voi." Näin on vittu marjat. Niin joo, tänäänhän on tosiaan sunnuntai, muuten.

Pizzat saapuu just pöytään, kun pääsen paikalle. Itse tilaan vaan Peroni-bönthön ja cappuccinon. Haukkuvat snobiksi kahvitilauksen takia. Saan Makulta palan viiden juuston pizzaa. On aika rasvaista, mutta hyvää. En ehkä ite jaksais kokonaista tämmöistä kyllä. Muiden bändiläisten annokset ovat seuraavanlaiset: Timtomilla ja Häsperillä Margaritat, Jaanilla margarita anjovisbonuksella, eli Napoli ja Murmilla Parmeggiano sekä juomana Aperol Spritz. Käyn välissä hakemassa kaupasta kuus A. Le Coqia. Lähetään sit käveleen Nekalaan kohti Unskin rock n roll studiota, jota Unski kehuu myöhemmin "maailman... eikun universumin" parhaaksi studioksi. Matkalla näkyy idyllinen kirkko- ja suomenlippumaisema. Yritän ottaa bändikuvia, mutta sormi on jokaisen kuvan edessä.








Murmi kerto matkalla vitun hyvän vitsin, mutta en kerro sitä nyt tässä. Päästään Unskin hienoon studioon, jossa on paljon tyhjiä tölkkejä ja johtoja ja semmosia. Timtom kertoi matkalla, että nyt on tulossa 8 uutta keskinkertaista Diskelmä-biisiä, ei hittejä. Kuunnellaan kuitenkin saapuessa edellisen päivän nauhoituksia ja heti levyn aloittava raita on jo vitun eeppinen. Käydään röökillä ja Lateri, joka on paikalla feattaamassa, kertoo juttuja, ketkä on saanut keikkareissuilla sydänkohtauksia ja milloin on mennyt kylkiluu keuhkon läpi huomaamatta ja silti on pyydetty laulamaan. Hienoja juttuja!







Maku ja Lateri vetää laulut johonkin biisiin, jossa lauletaan "proud to be your enemy" ilmeisesti. Timtom lähtee hakemaan kolmannen tai neljännen korin kaljaa kaupasta. Maku laulaa taas johonkin biisiin sanoja. Timtom tulee kaljanhakureissultaan kaupasta, mutta on jotenkin uskomattomasti unohtanut ostaa kaljat. Tosi pitkään on pelkkää sössötystä, röökiä ja kusella käymistä, mutta nyt yhtäkkiä alkaa taas tapahtumaan jotain. Ite rupeen näköjään olemaan humalassa. Väsyttääkin.



Nyt laulettiin yhdessä jotain taustoja johonkin biisiin, johon piti sanoa "in the shadow of dungeon". Saastamoisen Ville oli bändin, mun, Laterin ja Unskin kanssa tässä mukana huutamassa.



Mut nakitettiin sit hakeen sitä kolmatta tai neljättä lavaa kaljaa kaupasta, kun Timo viimeks unohti. Pyysin Timpuria aiemmasta vastoinkäymisestä huolimatta mukaan ja hän onneksi suostui lähtemään. Saku-kaljaa piti hakea. Timpuri käski kaupassa vihannesosastolle ja säikähdin, että tässä käy taas niin, että kaljat unohtuu kauppaan, kun me ollaan vaan kattelemassa jotain kaaleja. Mutta siis Sakut olikin jännästi juurikin siellä HeVi-osaston nurkassa. Juteltiin paluumatkalla NOFX:stä ja ihmeteltiin, mitä helvettiä mahtaa tarkoittaa "in the shadow of dungeon".

Takaisin palatessa meininki studiossa on kiihtynyt. Lateri vetää nyt joka toiseen biisiin uusiks lauluja kiekumisäänellä. Meno on melko raju! Häsperi huutaa käytävässä "hyvähyvä". "Vedä niin överiks kun kehtaat saatana", sanoo Jaani. Tämähän alkaa kuulostaa muutaman kaljan jälkeen aivan hyvältä! Tässä vähän pidempi pätkä jostakin biisistä.



Ainiin, sain Timpurillta aikaisemmin yhden Karhun Speltti-IPAn. Oli ihan hyvää, mutta ei liian. Vähän parempaa kuin toi A. Le Coqi kuitenkin. "Kiss Of Chaos" on ilmeisesti tää biisi, jota on nyt hinkattu tässä tovi. Maku keksii vahingossa johonkin biisiin tämän vuosituhannen parhaan punk-lyriikan: "Total fucking day!".


Maku rupee olemaan viimesen biisin kertsiä vetäessä viimeinkin siinä kunnossa, että housut lähtevät pois jalasta ja homma menee kuin meneekin läpi perse paljaana. Murmi lähtee seitsemän junalla kohti Helsinkiä ja pian perässä Timtom ja Maku. Homma alkaa olla siis paketissa. Kaljatölkkejä on joka paikassa ja Unski keräilee niitä samalla, kun kuunnellaan tätä uutta tuotosta alusta loppuun. Vitun hyvältä kyllä kuulostaa!! Ilmestyy varmaan joskus myöhemmin tämä levy sitten.

Kiitos.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Arkistojen aarteita #1: Punk Rock Holiday 2013 -Osa 1

Hämeenlinna Loco kalja (joka ei ole kalja) taste test Bönthöö Bönthöö ukon kans 4.5.2019

Ensimmäinen kesäpäivä Rillingissä