Hämeenlinna Loco kalja (joka ei ole kalja) taste test Bönthöö Bönthöö ukon kans 4.5.2019

Heräilen aamulla yhdentoista maissa. Hoen mielessäni nyt jo liiankin tutuksi tullutta mantraa, että tänään ei sitten keksitä mitään tekosyitä juoda kaljaa. Avaan Instagramin, jossa Bönthöö Bönthöö -tyyppi, eli Teemu Lahtinen kyselee, kuka haluaisi maistaa jotakin Alkon valikoimista löytyvää Four Loko-bisseä #locokesä2019:n kunniaksi. Ilmottaudun vapaaehtoiseksi. Teemu kertoo, että tätä locokamaa ei ole maun puolesta päästetty mihinkään Lahen Alkoihin. Pikaisella googlettamisella selviää kuitenkin, että löytyisi joko Hämeenlinnan tai Forssan Alkojen valikoimista. Ostan bussilipun Hämeenlinnaan, syön kätevästi vierestäni sohvalta löytyvän pizzapalan ja klo 12 lähden Monttuun lähtökaljalle.

Soitan Montussa jukeboksista Offspringin Gone Away -biisin. Bussin USB-laturi ei toimi, joten puhelimesta loppuu akku heti ensimetreillä. Onneksi on pari A. Le Coq - bönthöä mukana. Ei muutenkaan mikään paha siivu tää matka, 55 minuuttia. Ihan sopiva Alko-reissun mitta. Homma tuntuu ainakin vielä tässä vaiheessa järkevältä!

Hämeenlinnassa on sovittu Teemun kanssa tapaaminen tämmöiseen paikkaan, kuin Nooran Viinibaari. Kuulostaa symppikselle ja nyt kun mietin, niin en oo tainnu blogeissani ikinä viinibönthöä kumotakaan! Enkä oo muuten tainnu ikinä käydä Hämeenlinnassakaan. Vai oonkohan? Oon nähnyt sen linnan kyllä joskus. Ehkä auton ikkunasta? Hmmm... Kirjoittelenkohan mää nyt niitä näitä? Vähän tylsää, kun ei oo nettiä, kun toi akku on tosiaan loppu.

Otan varovaisia siivuja alekogistani. Vähän turhan monta dokauspäivää ollut tässä, kun viime viikonloppuna piti ottaa perjantai, lauantai, sunnuntai, sit tuli vappu ja tiistai, keskiviikko meni siinä, sitä tänä viikonloppuna on tommonen Elämän Kevät -systeemi tuolla Olympiassa, niin pitäis jaksaa vielä perjantai, lauantai. Olin eilen jo ihan loppu, mutta oli kyl jotain ihan hyviä bändejä tuolla. Puhelinseksi oli hyvä bändi ja Sur-rur myös. Tänään pitäs ehtiä ehkä kasiks takasin, kun Kivesveto Go-Go soittais ekana noihin aikoihin.

Hyvät kesäkelit tosiaan vittu tässä. Tampereella sato lunta. Nyt tässä noin puolen tunnin ajon jälkeen ei sentään enää tuu lunta, mutta näyttää kyllä ihan vitun kylmältä. Pipa on päässä ja hanskat käes. Pitäsköhän mun vaan alkaa pitää päiväkirjaa, eikä kirjoitella kaikkea tätä paskaa nettiin? Päiväkirjaan vois kyllä kirjotella kaikkea ihan vitun sairasta. Sit se ois hyvä, kun se löytyis sitten, kun on kuollut, ja menis vielä viimesen kerran maine, post mortem. Vitun jees!

Nonii, enää 10 minsaa matkaa jäljellä. Yks bissekin jää paluumatkalle. Käyn varmuuden vuoks vielä kusella ennen saapumista, koska bussin vessat on rajuja mestoja. Vitun ahdasta ja käsidesi haisee. Upeet! Mitä vittua, tankkeja saatana tossa keskellä risteystä, vissii ollaa saapumassa Hämeenlinnaan. 4 minuuttia H-hetkeen ja Teemu lähettää viestin, että haluais mammaroida Nooran Viinibaarin ja mennä suoraan Alkoon. Saadaan kuitenkin sovittua uudestaan treffit Nooralle. Tässä vaiheessa Teemu muuten kertoo viestissään, että toisin kuin ajattelin, niin toi viinibaarin Noora ei ookaan joku söpö random yksityisyrittäjä-Noora, vaan joku seiskajulkkis-Noora!

Viinibaari on ihan linja-autoaseman lähellä, mutta tässä on välissä tämmönen vittumainen ylämäki. Rankkaa. Tosi viihtyisä mesta tää Nooran Viinibaari. Myyjä on mukava. En oo ikinä käyny viinibaarissa, niin oon vähän hukassa tiskillä, mutta saan tilattua tommosen Limoncello spritzin kuitenkin. Täs on mansikoita ja tää on oikeestaan ihan vitun hyvää! Joskus tommoset spritzihommat saattaa maistua vaan semmoselta, että on vaa viiniä ja jotain soodaa sotkettu keskenään, mutta tässä on ihan runkoakin. Tosi kesäinen, tosi jees. Otan pipan pois päästä.

Teemu saapuu paikalle ja jutellaan blogiukkojen juttuja. Teemu tilaa jonkun puolikuivan valkoviinin asiantuntevasti. On kuulemma hyvää, harmitti jälkikäteen kun en pumminut huikkaa. Saan pihalla röökin ääressä briiffauksen tästä lokohommasta vasta kunnolla. Siis tää locopaska ei ookaan ees mitään kaljaa, vaan jotain vitun ihan kunnon energiajuoman makusta paskamyrkkyä, mikä on saanut pahan maineen jossain jenkkiläisissä opiskelijabileissä tai jotain. Jotain kunnon Yucca-juomaa tai Amerikan Buckfastia vissiin. Aika vitun jees!

Odotellaan bussia ihan vitun kauan. Oisko riittäny 45 minuuttia? Hämeenlinnassa ihan paska julkinen liikenne vissiin. Juodaan odotellessa mun paluumatkan A.Le Coqi ja Teemun repusta löytyvä Helsinki Distilleryn Pink Grapefruit -lonkero. Tää lonkero ei oo kyllä mun heiniä. Outoo, että on super katkera, mutta makea samaan aikaan. Ainiin joo tosiaan, syy miks me odotellaan bussia tässä, on semmonen, että keskustan Alkoista ei tätä meidän odottamaa paskajuomaa löydy, vaan pitää lähteä vielä johonkin hevonhelvettiin johonkin automarkettipaikkaan tätä ostamaan. Tinkiön Citymarkettiin, tarkemmin ottaen. Bussimatka kestää jonkun reilu puol tuntia. Tässähän kerkeää tulla ihan tutuiksi Teemun kanssa. Kerron tarinan, kun kerran menin paskat housuissa töihin ja toisen tarinan, kun jouduin töistä kännissä putkaan. Teemu näyttää siltä, että se pitää mua juoppona.



Tinkiön Citymarketissa myyjä näyttää meille, mistä löytyy lokobisset. Se menee ihan hyvin. Näitä on kahta makua, vihreässä pönikässä Sour-niminen paska ja kultaisessa Gold-niminen kusi. Teemu ottaa yhet molempia, mää otan yhden vihreän. Alkon työntekijän kirjoittamiassa kuvailussa tän vihreän kuvailu alkaa sanoilla "kirkkaanvihreä". Vitun jees!

Kerettäis just vaihtobussilla takasin, mutta mun on pakko mennä kuselle, jonka takia bussi menee ohi ja joudutaan odottamaan taas loputtomalta tuntuva aika bussia. Juodaan pysäkillä joku brittiläinen perusale, jonka ostin Alkosta. Pysäkillä selviää, että Teemu, joka on ollut vastuussa meidän bussiaikataulujen lukemisesta, on kokoajan sekoittanut bussin numeron ja saapumisajan. No eipä siinä mitään, eipä niitä busseja tosiaan oo siitä huolimatta tullut sen enempää. Tilataan taksi.

Ajellaan pirssillä Hämeenlinnan linnalinnaan. Nyt ollaan viimeinkin, tässä 5 tuntia lähdön jälkeen, tämmönen lokopaska kourassa Hämeenlinnan linnalinnan kukkulalla ihan vitun jäässä. Linna on ihan hieno.

Ihan vitun oksettavaa paskaa on tää eka näistä paskajuomista. Maailman toisiks huonoin juoma kultalonkeron jälkeen. Tää haisee niin vitun pahalta, että on pakko pitää kokoajan käden mitan päässä, ettei lennä kymä. On tää sentään 10% vahvuista, niin siinä mielessä pesee kultalonkeron, joka on ainoa juoma, joka oli niin pahaa, että mun piti kirjaimellisesti heittää meneen ekan huikan jälkeen. Heitin muistaakseni Näsijärveen. Selviää, että tähän tän juoman eurooppaversioon on lakiteknisten syiden takia jätetty laittamatta noi kaikki kofeiinit ja tauriinit ja kaikki muut lääkityksen kannalta järkevät ainesosat, vaikka tää silti maistuu niiltä jostain syystä. Mitä helvettiä? Mitä järkeä tässä juomassa on? Rosentteja onneks löytyy ja tää alkaa maistumaan huikka huikalta paremmalta. 2,5 desin jälkeen rupee oleen jo ihan fiiliksissä ja kännissä.

Toinen juoma pitää säästellä myöhemmäksi, koska on aivan helvetin kylmä. En muista milloin olisin viimeksi ollut yhtä jäässä. Lähetään täristen kävelemään kohti keskustaa. HPK on vissiin justiinsa voittanut jonkun mestaruuden ja keskustassa on yhtä hullunmyllyä. Poika saunoo soi ja porukka sekoilee. On niin jäässä, että tekee mieli mennä johonkin käppäbaariin ja saan Teemun suostuteltua pitkin hampain tulemaan johonkin paikalliseen, suht kämäsen oloiseen bilisbaariin. Meinaan joutua tappeluun jonkun nuorten kanssa, kun yritän saada meille penkkejä. Juodaan Carlsbergit.

Seuraavaks mennään Teemun valitsemaan laatumestaan. Tää on kuulemma Hämeenlinnan paras kaljakapakka. Birger nimeltään tää mesta ja on kyllä todella jees! Hyvät valikoimat ja mukava henkilökunta. Hyvät musat soi, mutta pistin merkille, että jotkut biisi soi monta kertaa. Ainakin Warren G:n Regulate, Snoopin Upside Your Head ja Cypress Hillin Insane In The Brain soi kaikki kahdesti. Juon muistaakseni parit IPAt.

Sitten päivän kohokohtaan! Siirrytään johonkin läheiseen puistoon juomaan toi vihreä kusi. Aivan järjetöntä kamaa! Tässä kohtaa rupeaa filmi pätkimään jo todella pahasti, mutta muistan, että tota neonvihreää myrkkyä roisku joka suuntaan ja koko tilanne oli ihan totaalista pelkoa ja inhoa Las Vegasissa. Kunnon saatanan myrkkyorgiat. Näitähän oli kaks jossain vaiheessa, juotiinkohan molemmat? Hyi vittu!!! Hyi oikeesti helvetti. Onneks tätä ei saa mistään lähempää.

Sit käytiin vielä Suistossa ja ruvettiin suunnitteleen yhteistä Tampereen matkaa, mutta sen jälkeen oltiin jossain ihme terassilla ja Four Loko rupes vissiin vaikuttaan, ajauduttiin johonkin riitaan ja mää lähin Tampereelle ja Teemu takasin Lahteen. Semmonen reissu! Teemulle superpaljon kiitoksia tästä hauskasta spontaanista reissusta ja Four Loko -juoman tekijöille ikuinen FUCK OFF!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Arkistojen aarteita #1: Punk Rock Holiday 2013 -Osa 1

Ensimmäinen kesäpäivä Rillingissä